onsdag 18 mars 2009

Försådd


Trädgården tillhör vänner till mig. Alltid lika inspirerande.

Har ni börjat förså ännu? Någon ny chilisort? En skojig tomat? Frökatalogerna har ju så många sorter nu att man blir nipprig. Men man har ju bara en rygg, så man får nog lugna sig lite. Det skulle vara roligt att höra om det är någon utav oss som odlar hela sitt årsbehov av grönsaker? Vilken grönsak är mest matnyttig att så enligt dig? Vilken är godast? Vilken kan du inte leva utan?

Själv köpte jag två färger av ökenros för någon dag sedan. Ok, inte så mkt. att äta kanske. Men man ska ha lite för själen också.

11 kommentarer:

 1. Underbart med pallkragarna. Väldigt vackert med det röda. Har sett liknande utanför Enköping..Längtar efter egen täppa..
  I fjol lyckades jag bra med svartrötter!

  SvaraRadera
 2. Svartrötter är hemskt gott!

  SvaraRadera
 3. Hej snäckan! Jag har sått åt helskotta för mycket och för tidigt, precis som jag gör varenda år! Kan man kalla det "våryra"??
  Jag har flera olika sorters peppar, krasse, luktärt, tomat, kamomill, tagetes... mm

  Hur som helst är det roligt och det är väl huvudsaken... var och köpte små, små, små krukor och odliingsfat idag... så att jag kan plantera om eländet!!

  SvaraRadera
 4. Som medlem i denna eminenta förening, vill jag bjuda in alla intresserade till en träff på "Björnes Magasin" i Kisa. Där kan vi botanisera bland direktimporterade fröer av lite annorlunda slag. Påsarna innehåller oftast tre-fyra gånger mer frö än normala påsar, därför kan man gärna köpa och dela på... eller behålla själv, det är nämligen även tre-fyra gånger längre hållbarhet och grobarhet på dem, än på de fröer vi är vana vid.
  Vi kan också ta med oss och byta sticklingar och plantor och kanske t o m sälja för en billig peng, om vi skulle känna för det.

  Jag är inte riktigt klar över vilket datum, det skall jag diskutera med Anna-Karin och återkommer om detta!

  SvaraRadera
 5. Jag lägger som förslag på datum till den träff jag pratade om i föregående inlägg, söndagen den 5 april, klockan 15.00. Då får vi ha hela butiken för oss själva. Där finns också presentartiklar, kemtekniska prylar, tyger, garner med mera. Även en avdelning för secondhand av samlarkaraktär.

  Hör av er till Anna-Karin eller mig. Jag finns på:
  http://artcecilia.dinstudio.se

  SvaraRadera
 6. Är detta samma Björnes Magasin som i Väderstad som har flyttat månne?

  SvaraRadera
 7. Är blogginläggets författare (d.v.s jag) en snäcka? Kors! Det var första gången jag hörde det! :-)

  SvaraRadera
 8. Hej Caprifool...

  ... på fråga A, svarar jag: nej, det är det inte. Det är däremot samma "Björnes Magasin" som låg i närheten av Braskens bro i Linköping och som brann ner.

  ... på fråga B, svarar jag: då var det väl på tiden!? ;-D

  SvaraRadera
 9. Du vet... Caprifool... ingen könsdiskriminering här inte!! ;-D

  SvaraRadera
 10. A. Ah, tack. Undrade bara då jag bodde i Väderstad innan.

  B. Jag spelar för det andra laget. Men tackar och tar emot ändå. Man vore väl dum annars :-)

  Och det är just det som är det fina med grodden. En av grundtankarna är just att alla är välkomna. Att även en blandrashöna har ett värde. Det fastnade jag för i alla fall.

  Nu ska jag ner och mata lilla tultan. Jag har en killing som tuttar dåligt hos sin mamma. Så hon får lite hjälp med flaskan.

  SvaraRadera
 11. Jag vill bara säga att den där bilden har förföljt mig i flera dagar nu. Så underbart vackert!

  ... men var tusan är våren? Jag ska ju pallkragsanlägga NU!

  SvaraRadera