måndag 13 april 2009

Ydregårdsvandring och fika i Kisa

Tillsammans med ordförande för Veteranmotorklubben Ydre, Håkan Lindgren, hästkusk Bo Höglund, Kent på Ydregården och ett antal "groddar" rätades en rad frågetecken ut inför Höns/Djurbytardagen den 9 maj. Nya frågor väcktes och ideér kläcktes och nya kontakter förbereddes inför dagen D.
Håkan Lindgren visade oss de imponerande samlingarna de besitter i Veteranmotorklubben Ydre. Traktorer, utombordsmotorer, en gammal brand"bil" modell vagn att dra efter häst från tidigt 1900-tal, motorsågar, jordbruksredskap...ja detta gäng har verkligen bevarat ett stycke historia för framtiden i sina lokaler i Ukreda. På hönsbytardagen kommer de ansvara för parkeringen, Bo Höglund tarnsporterar de som vill, från parkeringen till Ydregården med häst och vagn.
Groddarna kommer spridas ut över ett ganska stort område, med försäljning av höns, ankor, kaniner, skinn, ostar, salvor, textil, plantor etc. Övriga försäljare och hantverkare kommer bidra med tvättnötter, skinnberedning, slöjdarbeten i trä m.m.
Anmälningar har kommit in från såväl Dalarna, som Småland, Östergötland m.m. Man kan inte säga annat än att det känns väldigt spännande att få vara med och sätta ribban och forma detta evenemang tillsammans med en grupp så härliga människor!

Efter att vi vallat runt på Ydregården och Ukreda så begav sig några hemåt mot andra plikter medan en del av oss fortsatte till Björnes Magasin i Kisa. Där fikade vi och träffade två nya groddar! Jätteroligt att fler sällar sig till oss! Välkomna Marie och Magnus! Vi konfererade om våra djur, kommande projekt i föreningen, handlade kryddor och fröer på magasinet, och valde att aktivera oss i foderprisfrågan. Att få ner kostnaderna rejält för fodret är fullt möjligt med gemensamma krafter och detta kan vi se som en kommande medlemsförmån förhoppningsvis. Det ska löna sig att vara med i Grodden! Efter att vi bytte plantor och lite sticklingar, beundrade vi några vackra hönor på resande fot. Ja, det är alltid lika roligt på våra träffar. Nu är det dags att förbereda skyltar och affischer inom Hönsbytardagen...Bara tre veckor kvar. Välkomna!

1 kommentar:

  1. Hej snäckan... jag undrar om de där affischerna? Om du inte kan/hinner/orkar göra dem, kanske jag kan hjälpa till... bara jag får uppgifterna om tider, parkering osv.

    SvaraRadera