torsdag 6 augusti 2009

Att bekänna färg

Här skulle det ha följt en vacker bild. Men.... Den finns även under länken Dye for glory.

Nu är omröstningarna för Dye for glory offentliga. Visserligen låååångt borta, men även vi på andra sidan pölen kan behöva lite ögongodis. Men det är ju skitsvårt att välja ut några favoriter! Vilken är din?

Men man kan ju låta sig inspireras också. Med rätt enkla medel (micro, gladpack & syrafärg) åstadkomma fantastiska effektgarner. Eller varför inte en hysterisk tvåtrådig sockblank? Varför stickar svensken inte strumpor längre? Nu menar inte jag tjocka sockor! Utan tunna strumpor med stickor nr. 2? Man hittar ju knappt garn till det numera.

Är det någon som har varit på utställningen Sticka vidare ännu? Vore roligt att få läsa en rapport om det. Har du inte tillgång till bloggen ännu så maila så lägger jag in dig som skribent per omgående. Eller är det rent av någon som skall dit? Kanske är det fler än jag som har skjutit det framför mig?

4 kommentarer:

 1. Jag gillade särskilt de garner som visades av "Treeirishgirls".. så himla fina. Speciellt "Kettle"...

  SvaraRadera
 2. Mmmm, eller Meg's The March Hare's Wildfire. Nam nam!

  SvaraRadera
 3. Hoppsan vad det small för att jag hade länkat till en annan persons blog om färgning. Jag vart utslängd och spärrad som bloggintresserad. Nåja, det finns många sidor som på ett generöst sätt lär ut syrafärgning. Det är bara att Googla.

  SvaraRadera
 4. Det garnet som du säger är fint, hittar inte jag? Men Threeirishgirl gör iaf himla fint garn... gillar verkligen "Father time"... mjuka lugna färger.

  SvaraRadera