söndag 10 maj 2009

Hönsbytardagen- en knallsuccé!

Trött och vindpinad och helt "slut i huvudet"kom jag hem igår efter en fantastisk dag på YdreGården i Österbymo! Vilket otroligt gensvar vi fick! Veteranklubben Ydre skötte parkeringen och de tog emot ca 300 bilar! Till oss kom närmare 900 besökare under dagen, trots ihärdig blåst och några regnskurar. Helt otroligt lyckat! Veteranerna sålde slut på korv och hamburgare hos sig, och på Ydre Gårdens servering räckte inte köket till! En stor köttgryta, samt smörgåsar gick åt i mängder och de hade kö hela tiden. I köket ryms det bara två personer, så det hade inte hjälpt om de varit fler, de går helt enkelt inte att vara fler där! Men efter den stundande om och utbyggnationen så kommer de ha större kapacitet.
Enligt Kent Lindgren som driver Ydre Gården, var detta som en dubbell midsommarafton, i besökare räknat. Ingen av oss kunde ana att det skulle komma så många!
Men det var folk från såväl Årjäng som Klippan och även dalarna! Fantastiskt! Kinda Posten var där samt Smålands tidningen, så det blir spännande att läsa imorgon! Förlåt för alla utropstecken men jag är helt hänförd av resultatet!
Ankbingon blev en rolig grej, där veteranerna gjort en fin spelplan med 100 rutor. De lyckades sälja ca 70 lotter och när ankan släpptes ska den visst ha "skitit" direkt i ren förskräckelse. Men mitt på linjen! Så gode grodden Mimmi fick som kontrollant räkna grässtrån och utse vinnaren av ankan! Mannen som vann den blev glad, men lär ha kommit på andra tankar, för vad skulle frugan säga? Ankan var skänkt av mig till bingon, och jag blev tillfrågad om jag kunde köpa tillbaka den, så det gjorde jag. Ankan heter numera Bingo så klart och är hemma i Grindsbo igen.

Veteranerna malde vete på plats för att visa sina fina gamla maskiner och sålde till och med mjölet de malt till glatt hönsfolk! Ja, vilken dag det blev med ponnyridning, häst och vagn, glassar, barn och smådjur!
Tack alla som var med, alla groddarna med familjemedlemmar som var enastående, Veteranklubben Ydre, Ydre Ridklubb, hästoch vagnmannen- Bo Höglund, alla utställare och alla besökare! Tack för att ni var med och skrev hönsig Ydrehistoria igår!
Ett fåtal knorrade över att man inte fick tinga djuren före köp, och även att man inte fick handla djur före kl 13, men övervägande positivt var det att vi valde att göra just så. Till nästa år behöver vi vara fler Groddar som hjälper till, men vi är en nystartad förening med endast ett par månader på nacken och de flesta av oss är nya bekantskaper, så visst var vi fantastiska!
Summan av kardemumman är ändå att vi hade tur som hamnade på Ydregården för här blev det succé! Vi ses nästa år och gör det ändå bättre! Tack för i afton med kramar, Anna-Karin

4 kommentarer:

 1. Visst var det både kul och trevligt,och lite rörigt skall det vara eftersom ALLA är "barn i början". Men när vi "knöt ihop säcken" framåt lödagskvällen så tyckte jag att det varit en VÄLDIGT LYCKAD tillställning.Och som sagt om fler Groddar kommer till OCH hjälper till nästa år så får vi säkert lika kul igen.

  SvaraRadera
 2. Det var helt fantastiskt, BRA jobbat!

  SvaraRadera
 3. Ja, jag känner också att vi måste vara fler som hjälper till med det praktiska. Men kanon blev det och inget är så bra att det inte kan göras bättre!

  SvaraRadera
 4. Var det ingen som hade med sig en kamera?

  SvaraRadera