fredag 27 februari 2009

Kycklingpip och nybadade ankällingar

Igår fick ankällingarna ett välbehövligt första möte med badbaljan. För små ankor är som smågrisar! Jag bar in dem i kattburen till badrummet och försökte sätta ner en liten anka i baljan men huuuuu vad läskigt! Den sprang och skrek och brorsan som fick prova efter honom skrek lika högt. Men jag satte mig där och betraktade dem i godan ro och deras nyfikenhet var större än skräcken för vattnet. Till slut hade alla sex ällingarna samlat mod och de plaskade och flaxade med sina små vingstumpar, silade vattnet genom näbbens lameller och hade bara så roligt! Vad jag njöt av denna glädjestund. Deras platta fötter plaskade mot badrumsgolvet när de sprang runt baljan och det var verkligen dagens höjdpunkt, säkert för oss alla sju!
En trappa upp blandades kycklingpip med surret från vändarmotorn och fläktarna från äggkläckarna. I den ena låg ankäggen med någon dag kvar till vändarstopp, i den andra pep det i högan sky från nykläckta lohman och silkeskycklingar. Vilken rikedom! Nytt liv, en födslokamp och så detta segerläte i sökandet efter mor och syskon. Vartefter de torkat lyfte jag över dem i hamsterburen på bordet bredvid, där alla de andra kycklingarna var. Nu finns här småpipare av flera sorter och nu saknar jag bara en sak......vårsolen!

1 kommentar:

  1. Ja, vad kul att se att det fungerar för andra i gruppen att skriva. Jag väntade på någon av era första inlägg med spänning :-)Det skulle vara så roligt med kycklingar nu, men mina damer har semester. Får se om någon vecka, ifall dom har kommit igång. Då kläcker jag en STOR kull blandisar.

    SvaraRadera